Aby uczeń mógł samodzielnie korzystać z platformy na swoim urządzeniu, ustaw dla niego łatwe logowanie. Uczeń będzie mógł sam dołączać do lekcji, pracować z nauczycielem na Tablicy, przeglądać zadania i korzystać z innych funkcji platformy.
Logowanie potwierdzasz Ty, a samodzielny dostęp ucznia możesz wyłączyć w dowolnym momencie.
❓ Jak uczeń może uzyskać dostęp do platformy
- Uczeń otwiera stronę logowania na swoim urządzeniu i klika Jestem uczniem. Na jego ekranie pojawi się 6-cyfrowy kod do logowania i kod QR.
⏱️ Kod jest ważny 15 minut. - Potwierdź logowanie w wygodny dla siebie sposób:
- Jeśli jesteś obok, zeskanuj kod QR z ekranu ucznia aparatem swojego telefonu i sprawdź, czy kod się zgadza.
- Jeśli nie jesteś obok, uczeń klika Wyślij rodzicom i przekazuje Ci link. Otwórz link i wpisz kod, który otrzymał uczeń.
- Kliknij Potwierdź logowanie.
Jeśli na platformie uczy się kilkoro Twoich dzieci, przed potwierdzeniem wybierz odpowiednie dziecko w polu Wybierz dziecko.
✅ Gotowe! Teraz uczeń może samodzielnie logować się na platformę na swoim urządzeniu.
🔒 Jak wyłączyć samodzielny dostęp ucznia
Samodzielny dostęp ucznia możesz wyłączyć w dowolnym momencie.
- Otwórz sekcję Główna na swoim koncie.
- Jeśli na platformie uczy się kilkoro Twoich dzieci, wybierz odpowiednie dziecko z listy u góry strony.
- W bloku Profil ucznia kliknij Odłącz.
W bloku Profil ucznia widać też, kiedy uczeń ostatnio logował się na platformę.